Lepo – menestyksen perusta

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Monet julkisuuden henkilöt, jotka harjoittavat Transsendenttista Meditaatiota, sanovat että se auttaa saamaan syvää lepoa ja nukkumaan paremmin öisin.

“Minulle se on levollisinta lepoa. Se on kuin tehokkaimmat voimatorkut mitä voit koskaan saada.”
Katy Perry 
“Kärsin hirveästä unettomuudesta, ja noin vuosi sitten aloin harjoittaa TM:ää. Neljän päivän TM-harjoitusten jälkeen pystyin yhtäkkiä nukkumaan.”
Lo Bosworth, näyttelijä/kirjailija

ILMAINEN TM-ESITTELYLUENTO

Seinäjoki to 27 kesä 2024 klo 19:00 ja su 7 heinä 2024 klo 19:00

Valitse toinen paikkakunta

Paikkoja rajoitetusti

Tunnetko olosi väsyneeksi?


Et ole yksin! Jopa 45% väestöstä kokee unettomuutta ainakin kerran vuodessa, ja 10-30% päivittäin. Useimmille ihmisille liian vähäisen unen välittömät seuraukset ovat tuttuja:

 • keskittymisvaikeudet
 • heikentynyt muisti
 • sumuinen olotila
 • pidentynyt reaktioaika

Monet ihmiset eivät kuitenkaan ole tietoisia mahdollisista pitkän aikavälin seurauksista, jotka voivat olla vielä vakavampia:

 • ylipaino
 • sydän- ja verisuonitaudit
 • diabetes
 • ahdistus
 • masennus
 • heikentynyt vastustuskyky

Kehomme ja mielemme tarvitsee lepoa päästäkseen takaisin tasapainoon päivän aktiviteettien aikana kertyneen stressin jälkeen. Jos emme saa riittävästi lepoa, kehomme tasapaino järkkyy ja tällä on pitkäaikaisia seurauksia terveydelle.

Unettomuuden tärkeimpiä syitä ovat mm. stressi, ahdistus ja masennus. Ja riittämätön nukkuminen vuorostaan pahentaa stressiä, ahdistusta ja masennusta. Tämä aiheuttaa noidankehän, josta monien ihmisten on vaikea päästä irti.

Ainutlaatuisen syvää lepoa

Transsendenttinen Meditaatio (TM) on eniten harjoitettu (6 miljoonaa harjoittajaa), laajimmin tutkittu (600 tutkimusta), ja tutkimusten mukaan kaikkein rentouttavin tekniikka maailmassa. Tekniikka luo hyvin nopeasti syvän lepotilan, mikä auttaa kehoa pääsemään takaisin tasapainoon.

Tämä kuvaaja Harvard Medical Schoolin tutkimuksesta näyttää tämän selkeästi: TM harjoituksen aikana keho lähes välittömästi asettuu syvään lepotilaan, vaikka unien aikana kestää monta tuntia saavuttaa syvin lepotila (levon syvyys mitataan vähentyneellä hapenkulutuksella).LähdeAmerican Psychologist, 1987, 42: 879-881.


“Se rauhoittaa minut, minulla on vähemmän päänsärkyjä, ja nukun paremmin.”
William Hague, entinen Britannian ulkoministeri 
“Unettomuudesta johtuva stressi kasaantuu aikaa myöten. Transsendenttisen Meditaation avulla pääset eroon kasaantuneesta stressistä.”
Tri Sarina Grosswald 

Noidankehän katkaiseminen

Tutkimukset osoittavat, että transsendenssin kokemus, joka tuottaa tämän syvän levon, vähentää myös stressiä, ahdistusta ja masennusta. Tämä auttaa nukkumaan paremmin yön aikana. Niinpä elimistö voittaa kahdesti: se saa lisää syvää lepoa meditaation aikana, ja enemmän ja parempilaatuista unta yön aikana. Nämä vähentävät edelleen stressiä, ahdistusta ja masennusta. Tällä tavalla, Transsendenttisen Meditaation avulla, unettomuuden noidankehä voidaan tehokkaasti kääntää yhä paremmaksi terveydeksi ja hyvinvoinniksi.

Tämä näkyy selvästi tässä tutkimuksessa traumanjälkeisestä stressistä kärsivillä sotaveteraaneilla (vähentynyt PTSD, ahdistus, masennus, unettomuus, alkoholismi, ja parantunut stressinsieto). Vain 3 kuukauden TM-harjoituksen jälkeen 70% veteraaneista ei tarvinnut enää muuta hoitoa. Kontrolliryhmällä, joka sai tavallista psykoterapiaa, ei havaittu parannusta.LähdeJournal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985

Monilla sotaveteraaneilla on ongelmia, jotka menevät paljon syvemmälle kuin useimmilla muilla. Jos TM pystyy auttamaan heitä – siinä missä muut keinot ovat epäonnistuneet tai antaneet vain vähän apua – on helppoa nähdä miten TM voi olla avuksi kenelle tahansa.

“TM:n aloittamisen jälkeen sydämeni ja mieleni rauhoittuivat. Pystyin nukkumaan koko yön ensimmäistä kertaa 21 vuoteen. Minulla on uusia tavoitteita elämässäni, enkä ole lakannut hymyilemästä ensimmäisen meditaationi jälkeen.”
Carlos, Irakin sodan veteraani 
“Uskomatonta Transsendenttisessa Meditaatiossa on se hyvin perusteellinen tutkimustieto, joka osoittaa että tämä tekniikka vaikuttaa asioihin, joihin emme uskoneet voitavan vaikuttaa.”
Tri Oz

Helppoa

TM on hyvin yksinkertainen, luonnollinen, vaivaton meditaatiotekniikka, joka ei vaadi mitään keskittymistä tai mielenhallintaa. Se opitaan henkilökohtaisessa ohjauksessa ammattimaisesti koulutetulta opettajalta.

“Olen kokeillut meditaatioita, mutta en pystynyt harjoittamaan sitä. Päättelin, että olen ilmeisesti kykenemätön meditoimaan… Kun opin TM:n, se oli helpoin asia mitä olen koskaan tehnyt… Sain koko perheeni oppimaan sen.”
Cameron Diaz 

Perustavalla tavalla erilainen kuin muut tekniikat

TM on perustavalla tavalla erilainen ja myös tulokset ovat hyvin erilaiset. Yhdysvaltain sydänliitto teki hiljattain tutkimusyhteenvedon, jonka johtopäätöksissä se katsoi meditaatio- ja rentoutustekniikoista ainoastaan TM:n suositeltavaksi osana korkean verenpaineen hoitoa.

“Millään muulla ‘stressinhallintatekniikalla’ ei ole läheskään TM:ään verrattavaa määrää vahvaa tutkimusnäyttöä sen väitetystä kyvystä vähentää stressiä.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Miten voin oppia?

Transsendenttinen Meditaatio opitaan henkilökohtaisessa ohjauksessa ammattimaisesti koulutetulta opettajalta, joka kykenee johdattamaan oppilaan luonnollisella tavalla transsendenssin kokemiseen.

Tekniikka opetetaan askel askeleelta neljän tapaamisen aikana. Tämän jälkeen oppimisen tukena on kuuden kuukauden seurantaohjelma, jolla varmistetaan harjoituksen sujuminen oikealla tavalla.

Ensimmäinen askel on kuitenkin yksinkertaisesti osallistuminen ilmaiselle esittelyluennolle.

Onko sinulla 90 minuuttia aikaa kuulla, miten kaikki voi muuttua?

Ymmärtääksesi miten yksinkertainen tekniikka voi tarjota niin monia hyötyjä, ilmoittaudu ilmaiselle esittelyluennolle, joita järjestetään eri paikkakunnilla. Täytä vain allaoleva lomake, tai valitse lähin kaupunki allaolevasta kartasta. Sinulla on mahdollisuus:

 • Tavata sertifioitu TM-opettaja
 • Oppia mitä kaikkea hyötyä 20 minuutin TM-harjoitus kahdesti päivässä voi tuoda: syvää lepoa, vähemmän stressiä, parempaa unta, enemmän itseluottamusta, parempia ihmissuhteita, jne.
 • Kysyä mitä tahansa kysymyksiä
 • Sopia osallistumisesta TM-kurssille

 

Mitä tiedotusvälineet kertovat TM:stä

Mitä ihmiset kertovat

Päivittäinen TM-meditaation harrasta­minen 30 vuoden aikana on tullut yhtä luonnolliseksi kuin syöminen tai nukkuminen. Aika meditaatiolle löytyy itsestään, myös matkoilla. Olo on aina onnellinen ja rau­hallinen TM:n harjoittamisen jälkeen. TM:n ansiosta lisääntynyt intuitio, luovuus ja sisäinen rauha helpottavat työssäni päätöksentekoa ja ris­kien arviointia. Ongelmat ratkeavat useimmiten kuin itsestään meditaation jälkeen. Joskus tuntuu, että jopa hyvä onnikin on lisääntynyt. Jos joku ei halua kantaa töitään mukana kotiin, niin TM on kätevä tapa todella päättää työpäivä.

DI Timo Lahtinen on Uretek Worldwide Oy:n toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja pääosakas.


Ajatushorisontin laajeneminen. Syvä rentoutuminen ja itsensä hyväksyminen. Positiivinen kiinnittyminen johonkin vaikeasti määriteltävään.

Ville Malja, Helsinki


Koen että keskittymiskyky, luovuus ja ajatusten koherenttius on noussut minulla uudelle tasolle ja olen nauttinut tästä valtavasti. Koen myös että löydän itsestäni (ja universumista :)) enemmän kiehtovia asioita joka päivä ja ymmärrän niitä paremmin – ja rikon itse kehittämiäni rajoja jotka eivät ole hyväksi luovuudelle – tai ylipäätään elämälle.

Jori Sjöroos, Turku


Jos ajatukset pyörivät, tunnen rauhaa. Vaikka ajattelua on meditaatiossakin, niin jokin aina muuttuu. Jostakin päästää irti, mikä vaivaa. Siksi se toimii ja purkaa stressiä aina pala kerrallaan.

Hannele Kirjavainen, Helsinki


Maailman paras työkalu elämässä. Auttanut elämässä kaikissa tilanteissa. Mm. ahdistuksessa, paniikkihäiriöissä, ihmissuhteissa, rakkaudessa ylipäätään, itsensä tutkimisessa yms monessa muussa.

Johanna Hauta-aho, Helsinki


Opi Transsendenttinen Meditaatio: Seinäjoki

Vapaudentie, 60100 Seinäjoki Napsauta tästä nähdäksesi kartan

ILMAINEN TM-ESITTELYLUENTO

Luennot ovat maksuttomia, mutta paikkojen määrä on rajoitettu. Ilmoittaudu alla.

Päivämäärä ja aika
Aika
to 27 kesä 2024, 19:00 on Zoom
19:00
Varaa paikkasi tässä Varaa ×
su 7 heinä 2024, 19:00 on Zoom
19:00
Varaa paikkasi tässä Varaa ×
ke 10 heinä 2024, 19:00 on Zoom
19:00
Varaa paikkasi tässä Varaa ×
Jos et löytänyt itsellesi sopivaa luentoaikaa, voimme lähettää sinulle ilmoituksen tulevista TM-esittelyluennoista.
Tilaa ilmoitus Tilaa ilmoitus ×

Seinäjoki TM-keskus

Vapaudentie, 60100 Seinäjoki

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Esittelyluentoja muualla Suomessa

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map