Stressi poistuu… ja ihmisten elämä muuttuu

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

ILMAINEN TM-ESITTELYLUENTO

Seinäjoki to 27 kesä 2024 klo 19:00 ja su 7 heinä 2024 klo 19:00

Valitse toinen paikkakunta

Paikkoja rajoitetusti

Miksi yhä useammat lääkärit, tutkijat ja hallitukset tukevat TM:ää?

Transsendenttinen Meditaatio (TM) on eniten harjoitettu (6 miljoonaa oppinutta), laajimmin tutkittu (600 tutkimusta), ja – tutkimusten mukaan – maailman tehokkain rentoutustekniikka.

Tällä sivulla kerromme miksi se on niin tehokasta:

Aito meditaatio on helppoa ja nautittavaa, ja kuka tahansa voi oppia sen
Transsendenssi = omana itsenä olemista
Miten TM toimii
Syvä lepo: avain syvälle juurtuneen stressin poistamiseen
Vähentynyt stressi: vain yksi sivuhyöty täydellisestä elämänmuutoksesta
Maksuton esittelyluento: onko sinulla 90 minuuttia aikaa kuulla, miten kaikki voi muuttua?

Aito meditaatio on helppoa ja nautittavaa, ja kuka tahansa voi oppia sen

“Olen kokeillut meditaatioita, mutta en pystynyt harjoittamaan sitä. Päättelin, että olen ilmeisesti kyvytön meditoimaan… kunnes opin TM:n, joka oli helpoin asia mitä olen koskaan tehnyt… Sain koko perheeni opettelemaan sen.”
Cameron Diaz

Transsendenttinen Meditaatio on helppoa. Kuka tahansa voi oppia tekniikan muutamassa illassa, se on täysin vaivatonta ja nautinnollista harjoittaa, ja vaikutukset yleensä tuntuvat jo muutaman ensimmäisen istunnon jälkeen.

TM on helppoa, koska se on perustavalla tavalla erilainen kuin muut meditaatiotekniikat. Useimmat ihmiset ymmärtävät “meditaation” jonkinlaiseksi mielenhallinnaksi, johon yleensä liittyy keskittyminen (ääneen, hengitykseen, tai “tässä hetkessä olemiseen”), tarkoituksena saavuttaa jotain hiljaisuutta tai rentoutumista. Keskittyminen vaatii kuitenkin yleensä paljon kurinalaista harjoitusta, eikä se ole kovin nautittavaa. Mieli kokee luonnottomaksi jos sitä yritetään hallita.

Transsendenttisen Meditaation tekniikka löydettiin uudelleen 60 vuotta sitten Intiassa. Maharishi Mahesh Yogi alkoi opettaa tekniikkaa tavallisille ihmisille, ensin itse, ja sitten kouluttamiensa opettajien välityksellä, kaikkialla maailmassa. Hänen ansiostaan jokaisen saatavilla on tämä tekniikka, jonka avulla kuka tahansa voi oppia käynnistämään luonnollisen prosessin, jossa mieli hakeutuu täyteen sisäiseen hiljaisuuteen, itsestään ja vaivattomasti. Seuraavassa kerromme miten se toimii.

Transsendenssi = omana itsenä olemista

Kun mieli transsendoi (jättää taakseen) ajattelun hienoimmatkin tasot ja saavuttaa täyden sisäisen hiljaisuuden tilan, kyseessä on silloin tila, jossa mieli on olennaisesti ottaen palannut kotiin, omaan todelliseen itseensä.

Kun huomio on suuntautunut ulospäin, siihen mitä näemme, teemme, tai ajattelemme, huomio kääntyy pois itsestämme. “Minä” kirjaimellisesti kadottaa itsensä ympäröivään maailmaan.

Jos sen sijaan voimme saattaa mielen puhtaan hiljaisuuden tilaan (ilman havaintoja, ilman tekemistä, ilman ajatuksia), silloin huomio voi palata pelkkään “olemiseen”, omaan todelliseen itseemme.

Aidosti omana itsenään oleminen on voimakas kokemus, joka voi tuottaa syvällisiä muutoksia lähes kaikilla elämänalueilla, kuten ylläoleva video näyttää. Valitettavasti useimmat ihmiset kulkevat läpi koko elämänsä saamatta koskaan tätä kokemusta, koska he eivät tiedä miten mieli saatetaan tähän tilaan.

Mutta miten saatamme mielen puhtaan hiljaisuuden tilaan? Oleminen näkemättä ja tekemättä mitään on helppoa, istu vain tuoliin ja sulje silmäsi, mutta miten voimme olla ilman ajatuksia? Emme voi pakottaa mieltä olemaan ajattelematta. Mitä enemmän yritämme olla ajattelematta, sitä enemmän itse asiassa ajattelemme.

Niksi on siinä, että ei yritä, ja antaa sen tapahtua luonnostaan. Omana itsenään oleminen on mielelle kotiinpaluu, ja se on kaikkein nautinnollisin tila mitä on olemassa. Itse asiassa mieli on geneettisesti ohjelmoitu palaamaan kotiin. Sitä ei tarvitse hallita, se menee sinne itsestään, jos vain saa tilaisuuden. Aito meditaatio on helpoin asia mitä olet koskaan tehnyt, mutta ihmiskunta on tehnyt sen vaikeaksi, vääristämällä luonnollista tapahtumaa.

Miten TM toimii

Kaikki 8 miljardia ihmistä tällä planeetalla ovat erilaisia, mutta meillä kaikilla on yksi yhteinen piirre: me haluamme olla onnellisia. Onnellisuus on mielelle kuin painovoima; mieli hakeutuu spontaanisti mihin tahansa nautinnolliseen kokemukseen. Omana itsenään olemisen tila – kotiinpaluu – on mielelle kaikkein nautinnollisin tila mitä on olemassa, ja mieli hakeutuu tähän kokemukseen mieluummin kuin mihinkään muuhun.

Meidän tarvitsee vain asettaa mieli oikeaan suuntaan ja antaa sitten tämän luonnollisen tapahtuman kulkea kulkuaan (mikä tarkoittaa, että emme yritä hallita mieltä tai keskittyä). Tämä vaatii tietynlaisen tekniikan ja tietynlaisen kurssin, jossa se opitaan, mutta kun TM-tekniikka on opetettu oikealla tavalla, se vaatii toimiakseen vain 2 asiaa:

1. Pystyt ajattelemaan ajatuksia.
2. Mielesi etsii onnellisuutta.

Joten ellet satu olemaan ainoa henkilö tässä maailmassa, joka herää aamulla ja ajattelee: “toivon olevani todella onneton tänään”, voit olla jokseenkin varma että TM-tekniikka toimii. Jopa ihmiset, joilla on mieli täynnä ajatuksia, ja jotka ajattelevat etteivät he koskaan pysty hiljentämään mieltään, kokevat yleensä syvää hiljaisuutta ja sisäistä onnellisuutta jo muutaman ensimmäisen TM-istunnon aikana.

Sisäisen onnellisuuden tila TM-harjoituksen aikana voidaan itse asiassa vahvistaa objektiivisesti. Useissa tutkimuksissa on havaittu serotoniinin aineen­vaihdunta­tuotteen 5-HIAA:n pitoisuuden kasvaneen merkittävästi (50%) 20 minuutin TM-harjoituksen jälkeen. Serotoniini on meidän onnellisuus­hormonimme, ja liian alhainen serotoniinitaso on yhteydessä masennukseen, unettomuuteen, migreeneihin, tunne-elämän epävakauteen, riippuvuuksiin jne. Jo ennen TM-harjoitusta TM-ryhmän serotoniinitaso oli kaksi kertaa korkeampi kuin verrokeilla, mikä viittaa pysyvään lisääntymiseen pitkällä aikavälillä.Ref.

“Se mikä todella voitti minut TM:n puolelle oli sen tehokkuus. Mikään muu meditaatio, mitä kokeilin, ei ollut niin tehokas hiljentämään mieltäni ja auttamaan minua pääsemään hyvin tyyneen, vakaaseen tilaan. Yksi niistä asioista, joka tekee siitä niin tehokasta on se, että siinä ei tarvitse tehdä paljoakaan, ja äärimmäisen laiskana henkilönä minä todella arvostan tätä.”
Moby, muusikko

ILMAINEN TM-ESITTELYLUENTO

Seinäjoki to 27 kesä 2024 klo 19:00 ja su 7 heinä 2024 klo 19:00

Valitse toinen paikkakunta

Paikkoja rajoitetusti

Syvä lepo poistaa syvälle juurtunutta stressiä

Kuvittele, että stressi on kuin reppu täynnä kiviä, jota sinun täytyy kantaa mukanasi koko ajan. Koko elämämme ajan meihin kasaantuu jännityksiä, jotka varastoituvat elimistöön. Jos stressi on voimakasta, voit tuntea tämän selvästi, esimerkiksi jännittyneen olon sydämessä sen jälkeen kun olet riidellyt jonkun kanssa.

Onneksi levon aikana elimistö poistaa näitä kiviä automaattisesti, keventäen kuormaa hartioillamme. Tämän takia nukumme, purkaaksemme edellisen päivän kasaantuneita jännitteitä, niin että voimme aloittaa seuraavan päivän virkeänä.

Ongelma on siinä, että uni ei tunnu menevän riittävän syvälle, kuten jokainen sydämessään jännitystä tuntenut tietää. Seuraavana aamuna jännitys on ehkä vähemmän voimakasta, mutta se tuntuu edelleen. Siitä tulee varmaan kivi, jota joudumme kantamaan mukanamme lopun elämää.

Aikaa myöten, jos reppu käy liian raskaaksi, se alkaa vaikuttaa terveyteen, henkiseen hyvinvointiin, ihmissuhteisiin, itseluottamukseen, ja, kuten tutkijat nykyään tietävät, jopa aivojen kehitykseen… yleisesti ottaen kaikkeen. Nukkuminen ei riitä.

Tämän takia muinaiset kirjoitukset neuvoivat, että nukkumisen lisäksi tarvitsemme säännöllistä transsendenssin kokemista, palaamista takaisin sisimpään itseemme, koska se tuottaa syvemmän lepotilan.

Uni on tiedostamaton prosessi, jossa elimistö käy läpi asteittain syveneviä lepovaiheita. TM:n aikana sen sijaan suuntaamme mielen tietoisesti sisäänpäin, ja annamme sen laskeutua täyden sisäisen hiljaisuuden tilaan. Tämä tapahtuu hyvin nopeasti, ja se vetää elimistön mukanaan syvästi rentoutuneeseen tilaan, joka voi olla syvempi kuin unessa.

Yli 30 tutkimusta vahvistaa TM-harjoituksen aikana saavutettavan syvän lepotilan.Ref.

“Millään muulla ‘stressinhallintatekniikalla’ ei ole lähimainkaan TM:ään verrattavaa määrää vahvaa tutkimusnäyttöä sen kyvystä vähentää stressiä.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Tämän syvän levon avulla elimistö pystyy poistamaan jopa kaikkein syvimmälle juurtunutta stressiä. Meillä on paljon enemmän voimaa parantaa itsemme kuin ajattelemme, meidän tarvitsee vain käynnistää tämä sisäinen parantava voima.

TM:n käynnistämän paranemisprosessin tulokset ovat kaikkein näkyvimpiä niillä, jotka tarvitsevat sitä eniten. Traumanjälkeisiä stressihäiriöitä, joiden kanssa sotaveteraanit kamppailevat, pidetään yleensä parantumat­tomina. Esimerkiksi viimeisten 15 vuoden aikana useampi amerikkalainen sotilas on kuollut itsemurhan kautta kuin Irakin ja Afganistanin sotatoimissa yhteensä. Niinpä oli hyvin merkittävää, että tuoreessa tutkimuksessa Irakin-veteraaneilla havaittiin traumaattisen stressin ja masennuksen oireiden vähentyneen 50% vain 8 viikon TM-harjoituksen jälkeen.Ref. Tulokset olivat niin vaikuttavia, että CNN-uutiskanava esitti siitä ohjelman Yhdysvaltain veteraanipäivänä (katso CNN:n video) ja Yhdys­valtain armeija tukee nyt aktiivisesti TM-tekniikan käyttöä sotilaidensa hyväksi.Ref.

Samanlaisessa tutkimuksessa, joka tehtiin Vietnamin veteraaneilla 30 vuotta sitten, TM-ryhmällä havaittiin niin merkittävää parantumista (vähentynyt traumaattinen stressi, ahdistus, masennus, unettomuus, alkoholismi; ja parantunut stressinsieto), että vain 3 kuukauden harjoituksen jälkeen 70% koehenkilöistä ei tarvinnut enää muita hoitoja. Vertailuryhmällä, joka sai tavanomaista psykoterapiaa, ei havaittu paranemista.Ref.

Monilla sotaveteraaneilla on ongelmia, jotka menevät paljon syvemmälle kuin useimmilla meistä. Jos TM pystyy auttamaan heitä – siinä missä muut ohjelmat ovat epäonnistuneet tai auttaneet vain vähän – se voi todennäköisesti auttaa ketä tahansa.

Stressi on perimmäinen syy 90% kaikista sairauksista, joten kun ihmisiä opetetaan poistamaan itse oma stressinsä, heitä opetetaan silloin ehkäisemään sairauksia. Tämän takia monet lääkärit suosittelevat Transsendenttista Meditaatiota potilailleen.

“Transsendenttisessa Meditaatiossa on uskomatonta se, miten vahva tutkimusnäyttö osoittaa että tämä tekniikka pystyy vaikuttamaan asioihin, joita ei uskottu pystyttävän muuttamaan.”
Tri Oz

Vähentynyt stressi: vain yksi sivuhyöty täydellisestä elämänmuutoksesta

“Kutsun menetelmääni meditaatioksi, mutta se on itse asiasssa itsensä tutkimisen tekniikka. Se antaa ihmisen sukeltaa olemuksensa syvimpiin ääriin, missä asustaa elämän olennaisin ydin ja kaiken viisauden alkulähde, kaikki luovuus, kaikki rauha, ja kaikki onnellisuus.”Maharishi Mahesh Yogi, TM-tekniikan perustaja

Muinaiset kirjoitukset kertovat, että säännöllinen ajattelun hienoimpien vaiheiden “transsendoiminen” ja sisimpään itseensä palaaminen on olennaista, ei ainoastaan stressin poistamiseksi ja onnellisuuden lisäämiseksi, vaan ennen kaikkea voidaksemme kehittyä ihmisenä täyteen mittaan. Yli 600 tutkimusta ja 350 julkaistua tutkimusartikkelia ovat vahvistaneet, että TM-harjoitus ei ainoastaan paranna terveyttä ja lisää hyvinvointia, vaan se jopa parantaa aivotoimintaa, mistä seuraa:

  • vakaampi tunne-elämä
  • enemmän itseluottamusta
  • enemmän energisyyttä
  • paremmat ihmissuhteet
  • lisääntynyt luovuus ja älykkyys
  • parempi muisti ja keskittymiskyky

Miten voin oppia?

Transsendenttisen Meditaation tekniikka opitaan henkilökohtaisesti opettajalta, joka on ammattimaisesti koulutettu johdattamaan oppilas transsendenssin kokemiseen täysin luonnollisella tavalla.

Tämä tekniikka opetetaan vaiheittain neljän peräkkäisen tapaamisen aikana. Näitä seuraa yksityiskohtainen tuki- ja seurantaohjelma seuraavien kuuden kuukauden aikana, jolla varmistetaan oikea harjoitus.

Ensimmäinen askel on kuitenkin, yksinkertaisesti, maksuttomalle esittelyluennolle osallistuminen.

Onko sinulla 90 minuuttia aikaa kuulla, miten kaikki voi muuttua

Ymmärtääksesi miten yksinkertainen tekniikka voi tarjota niin monia hyötyjä, ilmoittaudu maksuttomalle esittelyluennolle, joita järjestetään eri paikkakunnilla. Täytä allaoleva lomake, tai valitse lähin paikkakunta allaolevalta kartalta. Sinulla on mahdollisuus:

  • tavata sertifioitu TM-opettaja
  • oppia mitä kaikkia hyötyjä voit saada 20 minuutin TM-harjoituksesta kahdesti päivässä
  • esittää mitä tahansa kysymyksiä joita on mielessäsi
  • sopia TM-kurssin aikataulusta

Mitä tiedotusvälineet kertovat TM:stä

Mitä ihmiset kertovat

Päivittäinen TM-meditaation harrasta­minen 30 vuoden aikana on tullut yhtä luonnolliseksi kuin syöminen tai nukkuminen. Aika meditaatiolle löytyy itsestään, myös matkoilla. Olo on aina onnellinen ja rau­hallinen TM:n harjoittamisen jälkeen. TM:n ansiosta lisääntynyt intuitio, luovuus ja sisäinen rauha helpottavat työssäni päätöksentekoa ja ris­kien arviointia. Ongelmat ratkeavat useimmiten kuin itsestään meditaation jälkeen. Joskus tuntuu, että jopa hyvä onnikin on lisääntynyt. Jos joku ei halua kantaa töitään mukana kotiin, niin TM on kätevä tapa todella päättää työpäivä.

DI Timo Lahtinen on Uretek Worldwide Oy:n toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja pääosakas.


Ajatushorisontin laajeneminen. Syvä rentoutuminen ja itsensä hyväksyminen. Positiivinen kiinnittyminen johonkin vaikeasti määriteltävään.

Ville Malja, Helsinki


Koen että keskittymiskyky, luovuus ja ajatusten koherenttius on noussut minulla uudelle tasolle ja olen nauttinut tästä valtavasti. Koen myös että löydän itsestäni (ja universumista :)) enemmän kiehtovia asioita joka päivä ja ymmärrän niitä paremmin – ja rikon itse kehittämiäni rajoja jotka eivät ole hyväksi luovuudelle – tai ylipäätään elämälle.

Jori Sjöroos, Turku


Jos ajatukset pyörivät, tunnen rauhaa. Vaikka ajattelua on meditaatiossakin, niin jokin aina muuttuu. Jostakin päästää irti, mikä vaivaa. Siksi se toimii ja purkaa stressiä aina pala kerrallaan.

Hannele Kirjavainen, Helsinki


Maailman paras työkalu elämässä. Auttanut elämässä kaikissa tilanteissa. Mm. ahdistuksessa, paniikkihäiriöissä, ihmissuhteissa, rakkaudessa ylipäätään, itsensä tutkimisessa yms monessa muussa.

Johanna Hauta-aho, Helsinki


Opi Transsendenttinen Meditaatio: Seinäjoki

Vapaudentie, 60100 Seinäjoki Napsauta tästä nähdäksesi kartan

ILMAINEN TM-ESITTELYLUENTO

Luennot ovat maksuttomia, mutta paikkojen määrä on rajoitettu. Ilmoittaudu alla.

Päivämäärä ja aika
Aika
to 27 kesä 2024, 19:00 on Zoom
19:00
Varaa paikkasi tässä Varaa ×
su 7 heinä 2024, 19:00 on Zoom
19:00
Varaa paikkasi tässä Varaa ×
ke 10 heinä 2024, 19:00 on Zoom
19:00
Varaa paikkasi tässä Varaa ×
Jos et löytänyt itsellesi sopivaa luentoaikaa, voimme lähettää sinulle ilmoituksen tulevista TM-esittelyluennoista.
Tilaa ilmoitus Tilaa ilmoitus ×

Seinäjoki TM-keskus

Vapaudentie, 60100 Seinäjoki

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Esittelyluentoja muualla Suomessa

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map