ILMAINEN TM-ESITTELYLUENTO

Seinäjoki to 27 kesä 2024 klo 19:00 ja su 7 heinä 2024 klo 19:00

Valitse toinen paikkakunta

Transsendenssi = kuntoilua aivoille

“TM on parasta mitä olen koskaan tehnyt saadakseni enemmän luovuutta, positiivista energiaa ja rauhaa elämääni.”
Katy Perry, laulaja, näyttelijä, laulunkirjoittaja

ILMAINEN TM-ESITTELYLUENTO

Seinäjoki to 27 kesä 2024 klo 19:00 ja su 7 heinä 2024 klo 19:00

Valitse toinen paikkakunta

Paikkoja rajoitetusti


Muinaiset kirjoitukset julistavat, että säännöllinen transsendenssin kokeminen on ensiarvoisen tärkeää kehittyäksemme ihmisinä täyteen mittaamme. Nykytiede näyttää vahvistavan tämän.

Näin se toimii.

Kuvittele, että mieli on kuin valtameren aalto. Jos huomiomme on kohdistunut johonkin, tämä huomion kohde vie helposti huomiomme kokonaan. Tällöin ikään kuin olemme tietoisia aallon huipusta (tietoinen mieli), mutta samalla unohdamme aallon syvemmällä piilevän potentiaalin (alitajuinen mieli).

Aivot ovat kuin lihas, kirjaimellisesti. Sitä täytyy käyttää, tai muuten se surkastuu. Aina kun kohdistamme huomiomme johonkin, sitä vastaavat osat aivoissa elävöityvät ja kehittyvät. Jos esimerkiksi opettelemme soittamaan viulua, aivojen sormia ohjaavaan osaan muodostuu miljoonia uusia hermoyhteyksiä, ja se laajenee fyysisesti, aivan kuten lihakset kasvavat.

Jos kuitenkin keskitymme aina vain ulkoisiin asioihin, kehitämme aina vain osia aivojen mahdollisuuksista, ja paljon laajempi osuus jää käyttämättä.

Transsendenssi tuo mielen tilaan, jossa se on sisäisesti täysin hiljainen, mutta pysyy täysin tietoisena. Transsendenttisen Meditaation tekniikalla tämä tapahtuu spontaanisti ja luonnollisesti, ilman tarvetta mihinkään ponnisteluun. (Tämä on itse asiassa ainoa tapa miten mieli voi olla täysin hiljainen, koska mikä tahansa ponnistelu pitäisi sen aktiivisena.)

Aalto joka hiljenee, sulautuu valtamereen. Jos saamme tästä tietoisen kokemuksen, se tarkoittaa että voimme tietoisesti kokea laajentuneen tajunnantilan.

Tämän kokemuksen vaikutuksia voidaan mitata aivoissa. Kuuluisassa tutkimuksessa Moskovan aivotutkimuslaitoksessa meditoijia tutkittiin MRI-skannerilla. TM-harjoituksen aikana havaittiin, että samat aistisyötteet aktivoivat paljon laajemman alueen aivoissa (kuvassa sinisellä), mukaan lukien niin sanottu käyttämätön potentiaali. Tällaista on kuntoilu aivoille visualisoituna.

Kun tutkimuksen tekijä näki nämä tulokset, jollaisia hän ei ollut koskaan nähnyt 30 vuoden uransa aikana, hän kirjoitti heti suosituksen Venäjän opetusministeriölle TM:n sisällyttämiseksi koulujen opetussuunnitelmaan, koska hän oli vakuuttunut, että tämä kokemus on välttämätön lapsille heidän täysien voimavarojensa kehittämiseksi. (Nykyään tiedetään, että hermosolujen lukumäärä aivoissa on suurimmillaan 10 vuoden iässä, ja alkaa sen jälkeen hiljalleen vähentyä, koska emme ole koskaan löytäneet keinoja stimuloida niitä oikealla tavalla. Tämä on yksi syy, miksi arvioidaan että käytämme vain pientä osaa täydestä aivokapasiteetistamme.)

Toinen, paljon yksinkertaisempi tapa mitata mitä aivoissa tapahtuu, jonka voi tehdä kannettavalla tietokoneella tai jopa älypuhelimella, on EEG-koherenssin mittaaminen. Kun aivoissa jokin osa on aktiivinen, se tuottaa sähköimpulsseja, aivoaaltoja, jotka voidaan visualisoida elektroenkefalogrammilla eli EEG:llä.

Seuraava askel on, että tietokoneella voidaan laskea matemaattisesti missä määrin aivojen eri osista tulevat aallot ovat samanlaisia eli keskenään koherentteja. Korkea koherenssi aivojen kahden osan välillä on vahva viite siitä, että nämä osat toimivat yhdessä, yhtenä kokonaisuutena. Kun näin tapahtuu, kaikki asiat aivoissa paranevat (ks. kuva alempana).

Kun huomiomme on kohdistunut ulospäin, koherenssi aivojen eri osien välillä on hyvin alhainen. Me näemme asioita, kuulemme asioita, ajattelemme asioita, jne. Ja kaikki aivojen osat toimivat omin päin.

Kun transsendoimme, aaltomme asettuu alas ja sulautuu valtamereen. Aivot eivät enää keskity mihinkään erityiseen asiaan, mutta pysyvät silti aktiivisena. Tässä tilassa aivot kokonaisuudessaan tulevat koherentiksi.

Tätä visualisoidaan allaolevassa tutkimuksessa, jossa mitattiin suuren opiskelijaryhmän keskimääräinen koherenssitaso silmät auki, silmät kiinni ja 30 sekunnnin TM-harjoituksen jälkeen. Mitä paksumpi viiva kahden aivojen osan välillä, sitä korkeampi koherenssi.LähdeTravis et al. Cognitive processing, 11 (1), 21-30 (2010)

Nykyään tavallinen kannettava tietokone pystyy laskemaan koherenssin aivojen osien välillä reaaliajassa kun koehenkilö harjoittaa TM-tekniikkaa, kuten nähdään allaolevalla videolla.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

EEG-koherenssi on paras tapa havaita ero TM:n ja muiden meditaatiotekniikoiden välillä. Ainoastaan aito transsendenssin kokemus tuottaa täyden EEG-koherenssin; keskittyminen tai rentoutuminen eivät saa aikaan tätä vaikutusta.

Kuten kaikissa asioissa, mitä enemmän annamme aivojen kokea tiettyä kokemusta, sitä enemmän aivot sopeutuvat tähän kokemukseen. EEG-koherenssin tapauksessa tämä tarkoittaa, että EEG-koherenssi alkaa kasvaa meditaation ulkopuolella, kuten nähdään allaolevassa kaaviossa.

Tämä kaavio näyttää, että alkuvaiheessa koherenssi kasvaa voimakkaasti TM-harjoituksen aikana, mutta ei enää myöhemmin. TM ei ole sellainen harjoitus, jossa kehitytään paremmaksi harjoituksen myötä. Se on täysin luonnollinen tekniikka, joka tuottaa transsendenssin kokemuksen (ja korkean EEG-koherenssin) alusta lähtien. Harjoituksella on kuitenkin vaikutus, kuten nähdään EEG-koherenssin kasvusta toiminnan aikana. LähdeTravis, Arenander International Journal of Neuroscience, 2006

EEG-koherenssin lisääntyessä kaikki hyvät asiat aivoissa alkavat tulla paremmiksi, kuten älykkyysosamäärä, luovuus, vakaa tunne-elämä, nopeat refleksit, oppimiskyky, jne. LähdeInternational Journal of Neuroscience 13 (1981). 211-217

 

Selvin esimerkki siitä miten voimakkaita vaikutuksia tällä voi olla on pieni koulu Yhdysvaltain keskilännessä, Maharishi School of the Age of Enlightenment, jossa kaikki lapset harjoittavat yhdessä TM-tekniikkaa osana koulun lukujärjestystä kahdesti päivässä. Aloittaessaan koulunkäynnin näillä lapsilla on keskimääräinen älykkyysosamäärä ja luovuus. Valmistuessaan he sijoittuvat vuodesta toiseen ylimpään 1%:iin Yhdysvaltain kansallisissa tasokokeissa.

Viimeisten 10 vuoden aikana nämä lapset ovat osallistuneet kansainvälisiin luovan ongelmanratkaisun kilpailuihin kuten Destination Imagination, jolla on yli 100 000 osallistujaa joka vuosi. He ovat voittaneet maailmanmestaruuksia… 4 kertaa. Mikään muu koulu maailmassa ei ole yltänyt tähän saavutukseen.

Tähän mennessä jo 450 koulua 60 maassa on ottanut Transsendenttisen Meditaation osaksi opetussuunnitelmaansa. Yhä useammassa maassa se on saanut virallista tukea, esimerkkeinä San Franciscon yhdistetty koulupiiri, Britannian vapaakoulujärjestelmä, ja yli 10 maata Latinalaisessa Amerikassa. Brasilian hallitus päätti hiljattain sisällyttää TM:n kaikkien 48 000 julkisen koulunsa opetussuunnitelmaan.

Aivojen kehittyminen – vain yksi sivuhyöty täydellisestä elämänmuutoksesta

Katso mitä muuta transsendenssi parantaa:
Helppo oppia, nautinnollinen harjoittaa

“Olen kokeillut meditaatioita, mutta en pystynyt harjoittamaan sitä. Päättelin, että olen ilmeisesti kyvytön meditoimaan… kunnes opin TM:n, joka oli helpoin asia mitä olen koskaan tehnyt… Sain koko perheeni opettelemaan sen.”
Cameron Diaz

Toisin kuin muut meditaatiotekniikat, jotka usein vaativat keskittymistä tai jotain muuta mielenhallintaa, Transsendenttinen Meditaatio on täysin vaivaton ja luonnollinen tekniikka.

Se on niin helppo oppia, että jopa ihmiset, jotka ajattelevat etteivät koskaan pysty meditoimaan, voivat harjoittaa sitä menestyksellisesti. Se on niin nautinnollista, että 20 minuutin harjoitus on monelle se aika päivästä, jota odottaa suurimmalla innolla.

Onko sinulla 90 minuuttia aikaa kuulla, miten kaikki voi muuttua?

Ensimmäinen askel TM:n oppimiseen on maksuton esittelyluento, jossa voit:

  1. tavata paikallisen TM-opettajan,
  2. kuulla yksityiskohtaisemmin miten TM-tekniikka todella toimii ja mitä voit odottaa siltä,
  3. esittää kysymyksiä.

Luennolle voi osallistua vapaasti sitoutumatta kurssin käymiseen.

Opi Transsendenttinen Meditaatio: Seinäjoki

Vapaudentie, 60100 Seinäjoki Napsauta tästä nähdäksesi kartan

ILMAINEN TM-ESITTELYLUENTO

Luennot ovat maksuttomia, mutta paikkojen määrä on rajoitettu. Ilmoittaudu alla.

Päivämäärä ja aika
Aika
to 27 kesä 2024, 19:00 on Zoom
19:00
Varaa paikkasi tässä Varaa ×
su 7 heinä 2024, 19:00 on Zoom
19:00
Varaa paikkasi tässä Varaa ×
ke 10 heinä 2024, 19:00 on Zoom
19:00
Varaa paikkasi tässä Varaa ×
Jos et löytänyt itsellesi sopivaa luentoaikaa, voimme lähettää sinulle ilmoituksen tulevista TM-esittelyluennoista.
Tilaa ilmoitus Tilaa ilmoitus ×

Seinäjoki TM-keskus

Vapaudentie, 60100 Seinäjoki

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Esittelyluentoja muualla Suomessa

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map